Forbrukslån
Forbrukslån

Skal du velge kredittkort, eller skal du velge et forbrukslån? Det er vanskelig for oss å si nøyaktig hva som passer deg best, men vi kan komme med klare anbefalinger til hvilke tilfeller vi ville ha valgt en av delene. Har du for eksempel behov for mye penger, vil neppe en kredittkort strekke til. Er du ikke interessert i å betale renter derimot, vil du ikke kunne ta et lån.

Når bør du velge forbrukslån

Hvis du skal kjøpe bil, båt, motorsykkel eller gjøre en stor oppussing vil et forbrukslån være nødvendig. Ikke bare fordi lånesummen her er større, men fordi mange ikke vil godta så store kjøp på kredittkort. De fleste forbrukslån (ulike forbrukslån ser du her) har også lavere rente enn et kredittkort, slik at om du har planlagt å betale ned disse pengene over flere år, er det ingen grunn til å velge et kredittkort.

Når bør du velge kredittkort

Hvis du skal kjøpe mindre ting, som en sofa, pusse opp noe i ett rom hjemme eller tilsvarende, kan det fungere med et kredittkort. Der hvor et forbrukslån er gunstig over lengre nedbetalinger, må du betale innenfor den rentefrie perioden du får ved et kredittkort om det skal lønne seg. Må du betale renter, bør du heller ta et lån.