Forbrukslån
Forbrukslån

Hvis man allikevel skal låne en liten til mellomstor sum, så kan det lønne seg å sjekke ut tilbyderne av såkalte smålån (også kalt SMS-lån på folkemunne). Dette er fordi at de kan tilby gunstigere betingelser enn de store bankene som ofte låner ut summer opp mot kr 350 000. Vi tar for oss to eksempler på to ulike tilbydere.

Mellomstore lån

Hvis du har behov for et lån på maksimalt kr 50 000, så kan lånet fra Store Lånet være en aktuell kandidat. Her får man en akseptabel rente på rundt 16,60 prosent, mens etableringsgebyret er på lave kr 495. Dette gjør at det ikke koster for mye å starte et lån, og man kan betale det ned over hele 5 år. Et godt valg for deg som behøver penger til oppussing, bil (brukt) eller tilsvarende.

Smålån

I dag har slike lån blitt veldig populære blant oss nordmenn, kanskje på grunn av den lette tilgjengelighet. Et forbrukslån fra Folkia kan bestilles via tekstmelding og pengene dukker opp på konto innen timer. Her kan man låne maksimalt 5000kr, men man må være obs på at pengene må nedbetales innen en måned. Renten er også på svinhøye 480%, så låner du maksgrensen vil det koste deg rundt 700kr dersom du betaler ned etter 1 måned.

Slike lån kan altså bli ekstremt dyre dersom man ikke er påpasselig, så her er det bare som nødløsning.