Folkia forbrukslån
Folkia forbrukslån

Folkia er et norsk finans- og kredittselskap som primært tilbyr smålån til folk i Skandinavia. De er en del av Folkefinans, som har hovedsete i Norge. Hos Folkia er det mulig å låne inntil kr 20 000 uten sikkerhet. Noe av det spesielle med Folkia er den korte nedbetalingstiden. Den lengste tiden du kan bruke på å betale tilbake er tolv måneder, men hvor lang tid du faktisk kan bruke avhenger av lånebeløpet. Ønsker du å låne kr 10 000, så må du betale lånet tilbake innen seks måneder.

Hvorfor ta opp et smålån med så kort nedbetalingstid?

Alle kan komme i en situasjon hvor det i en kortere periode er nødvendig med et lån. Grunnene kan være mange, men som oftest er det noe uforutsett som skjer. Hos Folkia kan du søke om smålån, og akkurat som med vanlige forbrukslån så kan du bruke pengene til det du måtte ønske. Lånene hos Folkia er beregnet til å avhjelpe et midlertidig behov og derfor er nedbetalingstiden såpass kort. Fordelen er at du raskt blir ferdig med lånet og slipper med å betale renter i lengre tid enn nødvendig.

Er det en dyr løsning eller ikke?

I utgangspunktet blir den effektive renten enormt høy, men dette skyldes primært den korte nedbetalingstiden. Derfor er det med et slikt lån viktig at man ikke utelukkende ser på rentesatsene, for da blir man skremt. Setter du derimot opp et lite regnestykke for et lån på kr 10 000, så vil du oppdage at forskjellen ikke er så stor i forhold til de vanlige forbrukslånene.

Hos en av de mange bankene som tilbyr forbrukslån kan du også låne små beløp på kr 10 000. Du må betale et etableringsgebyr og dette ligger ofte på mellom kr 500 og kr 1000. Renten vil variere ut fra din økonomiske situasjon, men du må nok forvente å betale mellom 14 – 17 % i effektiv rente. Du kan selvsagt innløse lånet allerede etter seks måneder og da vil rentekostnaden bli minimal, rundt kr 600 + termingebyrer. Det vil si en total kostnad på ca. kr 1500. Det er viktig å sjekke at lånet kan innfris når som helst uten noen ekstra kostnad. Hos Folkia vil samme lånet koste kr 2408. Konklusjonen må derfor bli at det er et dyrt smålån, men ikke veldig mye dyrere enn andre løsninger.