Forbrukslån
Forbrukslån

Det varierer en god del på hvor mye en kan låne hos de forskjellige bankene. Noen tilbyr forbrukslån helt ned til kr 5 000, mens andre slår til og byr på summer helt til kr 500 000. De høye lånebeløpene gjør at kanskje flere kan realisere ting som bilkjøp eller oppussing av boligen.

Økning av lånegrensen

Banker setter jevnlig opp hvor mye penger de er villige til å låne deg. Forbrukslån kommer i flere varianter, og noen banker tilbyr deg ganske store summer i usikrede lån. Bank Norwegian har i lengre tid har hatt kr 500 000 som øverste grense. Nå ser vi at enkelte banker følger opp og tilbyr samme beløpet. Konkurransen om kundene er hard, og dermed har også enkelte andre banker nå fulgt etter Norwegian på dette området. OPP Finans er en av disse, og har nå økt maksimalt lånebeløp til kr 500 000 for usikrede lån. Lånegrense oppad til kr 500 000 vil være gunstig for mange lånekunder, da det kan bli enklere å skaffe til veie penger til ting en ellers ikke hadde klart finansiere.

Årsakene til økte lånegrenser

Det er flere ting som styrer bankenes strategi med økte lånegrenser. Det er blant annet konkurransen bankene imellom, som tidligere nevnt. I tillegg er bankene nødt til å følge den økonomiske utviklingen generelt. Når prisene på varer og tjenester øker trenger bankkundene også å låne mer for å finansiere ting. Vil banken ha kunder må en følge prisutviklingen, slik at kunder ikke forsvinner over til andre banker. I tillegg til dette er rentenivået i Norge stabilt, og har gått litt ned. Dermed vil også flere kunne ta opp lån uten at rentene blir vanskelig å betale.