Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er lån uten sikkerhet. En fristende mulighet til noen ekstra kroner, men det er ingen lettvint og enkel løsning på økonomiske problemer. Enkelte kan havne uforskyldt i økonomiske problemer, for eksempel på grunn av sykdom eller arbeidsløshet, og klarer ikke innfri alle økonomiske forpliktelser. Kan man da få lån uten en kredittsjekk?

Kredittsjekk

Banker i dag setter oftest renten på et forbrukslån utfra en kredittsjekk. Da sjekkes alt fra dine personlige opplysninger til økonomiske forpliktelser. Utfra dette bestemmer banken seg for om du er en risikokunde eller ikke, og derav renten. Det er nok dessverre slik at de aller fleste banker i dag ikke gir lån uten en kredittsjekk. Til det er risikoen for bankene for stor. Når dette er sagt – det finnes enkelte aktører på markedet som låner ut, uten kredittsjekk. Det man skal være oppmerksom på er at renten på slike typer lån er nesten urimelig høye. Eneste løsningen en kanskje kan ha er, om man har en medlåner, eller noe i pant for lånet.

Vurder nøye om du egentlig trenger et forbrukslån

Her hos oss følger vi nøye med hva som rører seg ute i lånebransjen, og vårt tips til deg som vil ha lån uten kredittsjekk er; ikke lån! Ikke da vi tror du er en dårligere betaler, men da et forbrukslån uten kredittsjekk er kostbart. Ønsker du ikke kredittsjekk forteller det også at du kanskje ikke er i den situasjonen at du bør ta opp lån. Vårt beste tips til deg er, at du begynner rydde i egen økonomi. Deretter når du har ting mer på stell, søk lån med kredittsjekk. Da får du ekstra kroner, men også med en mer normal rentesats.