Forbrukslån
Forbrukslån

Et forbrukslån er et lån som er usikret. Det vil si at du ikke stiller pant for lånebeløpet. I tillegg bestemmer du selv hva du bruker pengene til. Denne formen for lån har skutt til værs i Norge, og ser ikke ut til å stoppe. Tidligere var rentenivået på denne typen lån veldig høye. Nå har dette endret seg, og man finner lån med gode rentebetingelser. Vil du ha beste rente i dette utvalget må du sammenligne tilbudene.

Forbrukslån og renter

Når man ikke må stille pant for et lån må bankene, på en eller annen måte, kompensere for en eventuell risiko. Dette løses med å legge rentenivået noe høyere enn på for eksempel er ordinært banklån (bolig – og billån). Rentepengene du betaler er dermed også med på å dekke opp for tap banken kan ha på andre folks lån. Bankene må ha sin inntjening, og man kan like dette eller ikke. Valget med å ta lån er ditt, og tar du opp et forbrukslån har du valgt å godta dette. Det du skal passe på er at du får beste rente på ditt lån.

Få beste rente

Vil du ha beste rente må du sammenligne forskjellige tilbud, og deretter velge. Ta da tilbudet som har lavest mulig effektiv rente. Du kan påvirke rentenivået med noen få enkle grep. Det du skal passe på er å komme godt ut på en kredittsjekk, da denne bestemmer hvilken rente du vil bli tilbudt. Har du da en del annen smågjeld vil det lønne seg å betale ned denne (om mulig). Pass også på at gamle betalingsanmerkninger ikke står som aktive. Dette kan du gjøre ved å ta en kredittsjekk på deg selv, via et kredittopplysningsselskap.