Forbrukslån
Forbrukslån

Finnes det noe som heter billige forbrukslån? Eller er det slik at et lån av denne typen kommer til å bli kostbart uansett? Da er svaret både ja og nei, du vil uansett måtte punge ut en solid porsjon med gebyrer, men det finnes lån som er billige sett i sammenheng med konkurrerende lån.

Billig versus dyrt

Med andre ord kan vi si at det finnes noe som heter billige forbrukslån – sett i sammenheng. Et boliglån eller studielån vil naturligvis være langt billigere, men det er ikke alle som har tilgang på det.

Hvis vi sammenligner lånet Ryddelånet fra Telefinans, som har en effektiv rente på lave 15,80% ved et lån på kr 65 000, betaler du årlig kr 5 470 i renter og gebyrer dersom du betaler ned over fem år. Sammenligner vi dette med et dyrere lån fra Santander, som har en rente på 17,99%, betaler du her hele kr 6 241 årlig.

Da blir det et billig lån

Med andre ord er lånet fra Telefinans et av de billige forbrukslån sett i sammenheng med konkurrenter innenfor samme lånebransje. Et slikt lån vil aldri bli billig sett i forhold til for eksempel boliglån, men igjen så er dette et lån som krever at du stiller sikkerhet.

Vi konkluderer – det finnes lån som kan gjøre at sparegrisen din forblir noe fet!