Forbrukslån
Forbrukslån

Å reise på ferie er en tid med glede og avslapping enten du tar turen alene eller sammen med resten av familien. Å reise til utlandet kan by på utfordringer og noen ganger kan man havne i pengekniper man ikke regnet med før man reiste. Som regel er det ganske trygt å reise til andre europeiske land ettersom den norske stat samarbeider om helsetjenester med de offentlige myndigheter i EU landene. Likevel er det greit å ha med seg en del ekstra penger i tilfelle problemer skulle oppstå. Trenger du å søke om forbrukslån mens du er i utlandet så vit at dette er fullt mulig.

Forbrukslånsøknad krever ID-brikke

Eksempler på situasjoner hvor du trenger å søke om forbrukslån i utlandet er ved høye medisinregninger, hvor sykehuset nekter deg å reise før du har betalt for deg. Det er eksempler på dette fra bl. a USA, hvor norske pasienter har måttet ta opp flere hundretusen i lån for å dekke uventede sykehuskostnader. Det viktigste for banken er å kunne identifisere deg og at du kan sette en bindende signatur på dokumentet. Nå til dags går behandlingen av en søknad så fort at det ofte kun er snakk om én til to dager før lånet er innvilget og innbetalt på konto.

Ha et godt forhold til banken

Det gjelder å ha et nært og godt forhold til banken for at behandlingen skal gå så lett som mulig. Kjenner banken til deg fra tidligere og har god betalingshistorikk fra kontoen din, er det mye lettere for de å fatte en rask beslutning på hvorvidt du skal få pengene utbetalt. Med BankID kan du identifisere deg og signere lånedokumentene på noen få minutter. Hadde det blitt sendt med posten ville det tatt altfor lang tid.