Forbrukslån
Forbrukslån

Trenger du et forbrukslån (klikk her i såfall)? Da er det noen ting du bør tenke på før du bestemmer deg for hvilket lån du skal velge, du kan spare tusenvis av kroner på å ta det riktige valget.

Renter på forbrukslån

Renten på forbrukslån er relativt høye i forhold til andre lån, dette fordi slike lån er uten sikkerhet. Det er derfor viktig å finne et lån med lav rente, dette kan utgjøre tusenvis av kroner spart hver måned, hvor mye du kan spare er avhengig av lånets størrelse.

Du må betale gebyrer

Tar du opp et forbrukslån må du regne med å betale noen gebyrer, som for eksempel etableringsgebyr og termingebyr. Det kan være smart å velge et lån som ikke har slike gebyrer, men pass på at høye renter ikke spiser opp det du sparer på dette i forhold til andre forbrukslån.

Sammenlign effektiv rente

Som et alternativ til overstående punkter kan du sammenligne den effektive renten når du skal velge forbrukslån, dette er den renten som inkluderer nominell rente, samt alle gebyrer o.l. For mange, så er dette den mest relevante faktoren når et lån skal velges.

Nedbetalingstid

Du bør også tenke gjennom hvor lang tid du skal bruke på å betale ned ditt forbrukslån. Vanligvis kan du velge å betale tilbake over 1-15 år, men ikke alltid, så det er viktig å finne ut dette før du signerer lånepapirene.

Utsettelse på avdrag

Av og til dukker det opp uventede utgifter og regninger, da er det ofte greit å kunne utsette neste avdrag på ditt forbrukslån, mange lånegivere tilbyr dette, så hvis dette er viktig for deg bør du bestille et lån som gir deg denne muligheten.