Forbrukslån
Forbrukslån

Det er mange hensyn å ta når du skal finne det beste forbrukslånet. Og en porsjon tålmodighet kan være verdt en del penger. Du bør derfor ikke kaste deg over det første og beste lånetilbudet. Det kan hende at du får enda et tilbud som vil spare deg for flere tusen i renteutgifter.

Du bør generelt se etter et lån med lav rente. Men, selv om banken eller långiveren reklamerer med lav rente, så bør du ikke ta dette for sikkert før du har fått et tilbud. Mange långivere er flinke til å snakke om lav rente, men renten er individuell og det er ikke sikkert du får den laveste renten. Generelt må en ha meget høy inntekt for å få en veldig lav rente. Om banken har en rente på mellom 7,9% og 19,9%, så vil de fleste få tilbud om en rente midt imellom.

Sjekk alle vilkårene

Husk å se etter alle utgifter i forbindelse med lånet. Det skal stå i tilbudet, men ellers kan du se det i prislisten til banken. Gebyrer kan fort bli til en del penger, så sjekk hva du må betale i etableringsgebyr, termingebyr og eventuelt andre gebyrer som kan bli lagt til. Om du f.eks. ønsker å innfri lånet fordi du fikk en del penger tilbake i skatt, så er det noen långivere som tar seg godt betalt for dette i form av gebyrer. Det finnes også banker som tilbyr avdragsfrihet. Dette kan komme godt med om du plutselig må kjøpe ny vaskemaskin fordi den gamle gikk i stykker. Det kan derfor lønne seg å se etter slike fordeler. Det beste forbrukslånet er ofte det som er best tilpasset dine spesifikke behov.