Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån og andre finansieringsprodukter gir glede og nye muligheter til tusenvis av nordmenn hvert år. De blir brukt til å finansiere oppussing av hjem, kjøp av bil og andre gleder. De aller fleste som låner penger betaler tilbake i tide, men det finnes likevel noen grupper som skiller seg ut negativt. Blant de som sliter mest med å betale tilbake finner vi menn i førtiårene, og undersøkelser viser at 8,5% av alle disse har betalingsanmerkninger som følge av dårlig betalingsevne. Betalingsanmerkninger kan føre til store problemer for den det gjelder, og derfor er det urovekkende at nesten hver tiende mann i denne gruppen sliter med å betale regningene sine.

Kombinasjon av gjeld og midtlivskrise

Forbrukslån lar folk oppfylle drømmer de har båret på i lang tid. Ved riktig og ansvarlig bruk av produktet kan det føre til økt livskvalitet for den det gjelder. Blant de som sliter med å betale tilbake gjelden sin mener ekspertene på forbruk at det finnes en del fellestegn. Mange av de mennene det gjelder har nettopp gjennomlevd en skilsmisse, og blandet med midtlivskrise og det høye forbruket det medfører kan det føre til store økonomiske problemer. Menn som opplever en midtlivskrise går ofte til innkjøp av dyre forbruksartikler slik som motorsykkel og bil, og blandet med skilsmisse vil dette legge et ekstra stort press på privatøkonomien.

De fleste betaler tilbake i tide

Låneprodukter slik som forbrukslån og valutalån har blitt veldig populært blant Nordmenn de seneste årene. Økte lønninger, styrket krone, lav inflasjon og høye oljepriser har gitt nordmenn en enorm velstandsøkning. De aller fleste av de som låner penger til å finansiere forbruk betaler tilbake pengene i tide. Det er viktig å merke seg at forbrukslån og andre produkter er til stor hjelp for de det gjelder. Bruker man forbrukslånet på en ansvarlig og fornuftig måte kan det hjelpe til med å realisere de drømmer man har båret på i mange år.