Forbrukslån
Forbrukslån

Når vi oversvømmes av tilbud om forbrukslån er det fristende å ta opp litt ekstra lån til en flott ferie eller en kostbar datamaskin. Det er viktig å være nøktern når en tar opp lån og ikke låner mer enn det man trenger eller klarer å håndtere. Samtidig bør man tenke litt over om man virkelig har behov for det man er i ferd med å investere i. Glem ikke at du betaler mer tilbake enn hva du låner.

Forbrukslån mellom kr 5 000 og kr 10 000 er ofte nok

Hvilken lånesum en trenger er selvfølgelig bestemt av hva pengene skal gå til, men er det ny vaskemaskin holder de små lånene. Da vil banker som låner ned til kr 5 000 være smarte å sjekke ut. Dette tilbudet vil du finne flere av her på siden, og Bank Norwegian og L’EASY er to av disse. Renter og andre betingelser varierer like mye på små lån som på de store. Sjekk derfor flere banker og hva de kan tilby deg.

kr 10 000 i nedre utlånsgrense

En god del banker har satt sin nedre utlånsgrense til kr 10 000. Rentene varier en god del, og det vil alltid lønne seg å sjekke nøye. OPP Finans kan for eksempel tilby renter fra 7,5% og til 18%, mens Santander Consumer Bank tilbyr mellom 11,9% og 17,9%. Disse rentesatsene spenner veldig, og endelig effektiv rente vil være individuell. Det er bankens kredittsjekk av deg som avgjør hvilken rente du får til slutt. Derfor er det alltid smart sjekke hos flere banker samtidig.