Forbrukslån
Forbrukslån

I Norge er det vanligere med forbrukslån enn brukskreditter, og dette skyldes i hovedsak at brukskredittene er vanskeligere å få innvilget. Forskjellen mellom de to er i hovedsak at brukskredittene kan fornyes uten behov for godkjenning. Dette betyr at man kan trekke på lånet så lenge det er blitt nedbetalt, og på denne måten fungerer det som en ekstra pengekilde. Med forbrukslån vil det være en fastsatt og avtalt nedbetalingsperiode, og hele lånesummen blir gjort tilgjengelig på konto i det lånet blir utbetalt.

Brukskreditt har like krav

På samme måte som med forbrukslån er det krav om at man ikke har betalingsanmerkninger, god inntekt og stabil privatøkonomi. På lik linje med forbrukslån vil selskapet som tilbyr brukskreditten gjennomføre en kredittsjekk på forhånd for å se om du kvalifiserer for produktet. Det er verdt å merke seg at det er noe vanskeligere å oppnå en brukskreditt og grunnen til dette er at produktet har en del fordeler man ikke finner i forbrukslån. For eksempel kan man velge å trekke ut kun den summen man ønsker å bruke, og man betaler dermed ikke renter på mer enn man bruker av kontoen. Dette skiller seg fra forbrukslånet hvor hele lånesummen forrentes i det lånet utbetales.

Flere fordeler med brukskreditt

Sammenlignet med forbrukslån har en brukskreditt et par fordeler som gjør det unikt. For det første vil en brukskreditt kunne brukes gjentatte ganger. For eksempel hvis du har en brukskreditt på kr 50 000 og bruker denne summen vil kreditten bli gjort tilgjengelig igjen så får du har betalt tilbake lånesummen. Dette kan nesten sammenlignes med et kredittkort med det unntak at brukskreditt settes opp som en egen konto. En brukskreditt gir deg som kunde bedre fleksibilitet og en ekstra sikkerhet i hverdagen. Med ekstra penger på hånden kan du føle deg sikker på at du har nok penger til å dekke alle utgifter.