Forbrukslån
Forbrukslån

Når man har dårlig økonomi fristes enkelte av tanken på et forbrukslån. Da vurderes gjerne også lån uten kredittsjekk. Økonomien vil bli bedre, men på kort sikt ved en slik løsning. Det kan klart være andre grunner til at folk vil ha lån uten kredittsjekk. Er det mulig, og bør man gjøre det?

Hva er en kredittsjekk

Du har garantert hørt om en kredittsjekk i forbindelse med forbrukslån, eller andre kreditter. Hvor viktig denne kan være, i forhold til renter og videre, er det ikke alle som er klar over. Når man søker om et usikret lån eller en kreditt foretas denne sjekken. Ved et forbrukslån vil det være kredittsjekken som styrer hvilken rente du vil bli tilbudt. Sjekken av deg (inntekt, annen gjeld, eventuelle betalingsanmerkninger og mer) kommer ut med en kredittscore. Det er dette tallet banken benytter i sin vurdering. Kommer du ut med et godt tall vil du bli tilbudt en god rente, og vise versa. Kutter man denne, og søker forbrukslån uten kredittsjekk, kan det dermed bli kostbart.

Vurder nøye før du søker forbrukslån uten kredittsjekk

Det er få banker som er villige til å låne ut penger uten kredittsjekk. Skulle du finne en bank som gjør dette bør du vurdere dette nøye. Aller først må du tenke over hvorfor du ikke vil kredittsjekkes. Er det slik at økonomien din ikke tåler sjekken bør du heller ikke søke et forbrukslån. Velger du da å gjøre dette må du tenke grundig gjennom hvordan du skal løse høye renter. Det er nemlig det som kan bli konsekvensen om banken ikke har sjekket deg. Da benyttes høye renter for å dekke opp risikoen ved slike lån. Dette gjelder da ikke bare deg, men alle lånekunder som benytter slike tilbud. Vår anbefaling er heller å rydde i egen økonomi, for deretter søke forbrukslån med kredittsjekk.