Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån kan brukes til så mangt, rett og slett fordi dette er en av få lånetyper der man står fritt til å bruke pengene på hva man vil – enten det er snakk om å kjøpe et brett med Jägerbombs på byen, eller å investere i ny flatskjerm til stuen. Derimot finnes det bedre lånealternativer om man skal kjøpe bil eller båt.

Dedikerte lån til formålet

Et forbrukslån er definitivt nyttig for mange, men den effektive renten på 18-19% er neppe noe man vil ha noe med å gjøre når den kan være halvparten så stor. Skal man for eksempel kjøpe ny båt, så kan man søke om et båtlån hos den lokale sparebanken og få en effektiv rente på 9%. Du behøver neppe mer informasjon om hvor mye penger du da kan spare på ei skute som koster kr 400 000?

Nøyaktig det samme gjelder for lån til bil. Man kan naturligvis søke om et gunstig forbrukslån, men renten vil fortsatt være en del høyere enn et billån.

Mer om forbrukslån til bil og båt her.

Hva skal man med et forbrukslån?

Den store fordelen med et forbrukslån er altså at det kommer uten sikkerhet, slik at du ikke trenger egenkapital. Og ikke minst at du kan bruke pengene på hva du vil. Derfor kan du låne til å fylle tanken på båten eller bilen din, eller kjøpe deg noe fint. Valget er ditt!