Forbrukslån
Forbrukslån

Som du kanskje vet, det finnes en rekke aktører i Norge som tilbyr forbrukslån, du kan låne alt fra en tusenlapp til 360 000 kroner. Betingelsene for slike lån varierer veldig, fra relativt billig til uhorvelig dyrt, det er derfor viktig å sondere markedet før du sender inn din lånesøknad (du kan spare tusenvis av kroner på å gjøre dette)!

Hva skal du se etter?

Når du tar opp et forbrukslån må du betale et etableringsgebyr (som oftest på under tusenlappen), samt et termingebyr på rundt 50 kroner, i tillegg kommer selvfølgelig også renter. Samlet er dette den effektive renten, som burde være på under 20% p.å. for at lånet skal kunne kalles billig. Når du sammenligner ulike forbrukslån, er det denne faktoren du skal se etter!

Tilbydere av forbrukslån i Norge

Som nevnt tidligere, det finnes en rekke tilbydere av forbrukslån i Norge, blant de mest kjente og populære er for eksempel lån fra; GE Money Bank, yA Bank, OPP Finans (Gjensidige), Bank Norwegian og Santander Consumer Bank. Som et alternativ til å sammenligne ulike lån selv, kan du få andre til å gjøre jobben for deg, da gjennom en låneformidler. Dette er selskaper som samarbeider med en rekke banker. Etter at du sender inn din søknad til låneformidleren blir denne videreformidlet til bankene, du vil så få en rekke tilbud å velge blant, helt uforpliktende, helt trygt og selvfølgelig, helt gratis! Kjente låneformidlere i Norge er blant annet Axo Finans og Centum Finans.

Hvilket lån er dyrest?

Nå har du sett eksempler på billige forbrukslån, så kanskje du lurer på hvilket lån som er dyrest? Blant de dyreste, målt i renter, er nok et mikrolån fra Folkia. Du må faktisk ut med hele 69% i effektiv rente, men dette gir nok et litt feil inntrykk, for dette er en spesiell type lån. Folkia tilbyr mikrolån på 1 000 kroner til 5 000 kroner, som må betales tilbake etter en måned, du må ut med en snau 500-lapp for dette. Så målt i kroner er det ikke så mye, men renten er skyhøy!