Forbrukslån
Forbrukslån

Hvis du ikke har kontroll på økonomien din i utgangspunktet bør du for all del unngå å ta opp et lån. Kanskje hadde du planer om å betale ned lånet i løpet av et år, men så strekker ikke pengene til, og det går tre år før lånet endelig er nedbetalt. Da er kanskje ikke lånet i sjiktet av billige forbrukslån lengre allikevel.

Så mye taper du

La oss ta et eksempel. Du har lånt kr 65 000 for å kjøpe deg en motorsykkel, og skulle betale ned denne iløpet av ett år. Lånet har du tatt hos GE Money Bank, en tilbyder av billige forbrukslån, og får en gunstig rente på 16,84%, som inkluderer gebyrene du betaler. Da skulle lånet i utgangspunktet ha kostet deg kr 5 830.

Men så skjer det raskt noe uventet. Du klarer ikke betale ned like mye i måneden som forventet, men vil heller ikke kvitte deg med sykkelen. Det går tre år før du får betalt ned lånet ditt, og banken «kan le hele veien til banken». Lånet ble plutselig kr 11 660 dyrere enn forventet, og billige forbrukslån vil virke helt fraværende for deg.

Vårt tips her er rett og slett å ikke låne mer enn du har råd til. Legg deg heller under lista, jo raskere du kan betale ned ditt lån, jo billigere blir det for din egen del.