Forbrukslån
Forbrukslån

Noen trenger et kjøretøy, mens andre drømmer om båt – og campingliv. Alle disse farkostene kan finansieres med forbrukslån, om du skulle ha behov for det. Sjekk forskjellige tilbud nøye før du bestemmer deg for bank, og størrelse på lånet. Selv om drømmen er en bil til en halv mill, er det kanskje ikke det du har behov for.

Finansiering med forbrukslån

Å ta opp et lån koster, og det uansett hvilken type lån du tar opp (se mer informasjon om forbrukslån på sammenlignforbrukslån.no). Renter skal betales, og utgjør en god del kroner. Derfor er det smart å sjekke alle tilbud nøye før du bestemmer deg. Forbrukslån kan benyttes til hva man vil, og dermed for eksempel båten eller caravanen også. Det en generelt skal være oppmerksom på når det gjelder denne typen lån er at rentene kan være høye. Derfor skal en aldri ta mer i lån enn akkurat det en har behov for. Mange banker tilbyr nå usikrede lån, og mulighetene er derfor mange. I søket etter et lån av denne typen kan det å benytte en låneagent være en mulighet.

Bil, båt eller caravan?

Et usikret lån til denne typen innkjøp er ikke vanskelig å finne. Flere banker tilbyr lån på flere hundretusen. yA Bank og Nordax kan tilby forbrukslån helt opp til kr 400 000, mens OPP Finans og Bank Norwegian tilbyr helt opp til kr 500 000. Rentene hos de forskjellige bankene på slike lån vil variere, men en kan forvente en effektiv rentesats som begynner rundt 7%. Det er ikke garantert at du får denne lave renten. Det avgjøres først etter en kredittsjekk. De fleste usikrede lån av denne størrelsen har en nedbetalingstid mellom 10 til 15 år.