Forbrukslån
Forbrukslån

Den beste måten å kvitte seg med gammel gjeld dersom du ikke kan betale den ned vil være å refinansiere (hvordan?). Den beste løsningen vil være å refinansiere i bolig. Da foretar du en ny verditakst på boligen din og øker lånet. Boliglån er det billigste lånet på markedet så det vil være den billigste måten å refinansiere på.

Samle gjeld – spar penger

Selskaper som Telefinans kan hjelpe deg med å ordne et pakkelån om refinansiering i bolig ikke er mulig. Tar man opp mange ulike smålån kan dette virke enkelt å betale ned. Men, ser man på de årlige kostnadene vil dette fort bli dyrt. De fleste smålån har et månedlig gebyr på rundt kr 50. La oss si at du har fire slike lån. Da vil du ende opp med å betale kr 2 400 i året bare i gebyrer. Velger du å ta opp et pakkelån fra Telefinans vil dette beløpet blir mye mindre.

Om du tar opp ett nytt forbrukslån

Tar du opp et større forbrukslån for å kvitte deg med smågjeld blir dette billige. Da betaler du bare en månedlig utgift istedenfor flere små. Du får i tillegg bare et lån du må tenke på å betale ned. Har du flere lån vil du motta flere regninger i posten, det kan da være vanskelig og holde oversikt. De pengene man sparer på en årlig basis kan man bruke på og betale ned lånet. Det samme vil gjelde for all type gjeld, kvitt deg med gjeld så fort som du klarer.

Les også: Kvitt deg med den dyreste gjelden først.