Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er en type lån du får uten å stille sikkerhet, som regel kan du låne opptil kr 350 000 og betale ned over 15 år. Kriteriene for å få innvilget slike lån varierer selvfølgelig fra bank til bank, men som en tommelfingerregel må du nesten alltid ha fylt 25 år, ha over kr 200 000 i fast årsinntekt og du kan ikke ha løpende inkassosaker eller betalingsanmerkninger.

Et forbrukslån kan brukes til hva du vil

Et forbrukslån kan du bruke til hva du vil, enten det er å realisere en gammel drøm, kjøpe ny bil, pusse opp huset eller rent og skjært forbruk. Det er kun din egen fantasi som setter grenser! Det er imidlertid viktig å huske på at lånet skal betales tilbake, og er du uheldig har du valgt et lån med høy rente. Forbrukslån er dyrt i forhold til andre lån, så ikke bruke mer enn du har råd til i det lange løp!

Sammenlign ulike forbrukslån

Skal du bestille et forbrukslån er det viktig å sondere markedet først, det er store forskjeller fra lån til lån og et feil valg kan koste deg tusenvis av kroner. Sammenlign forbrukslån og finn et lån som passer for deg og din økonomi.

Hvilken rente får du?

Selv om ulike aktører markedsfører denne typen lån med nominell rente fra 7,9% betyr det ikke at du får en slik lav rente, denne settes individuelt med bakgrunn i din personlige økonomi, søk derfor hos flere aktører for å se hvilket lånetilbud som er best. Anbefalte forbrukslån er fra GE Money BankyA BankOPP FinansBank NorwegianOnline24-lånetFolkeLånet og Santander.

Bruke en låneformidler?

Som et alternativ til å søke forbrukslån hos mange forskjellige banker, så kan du bruke en låneformidler, disse søker i flere banker for deg. Dette er gebyrfritt og uforpliktende! En søknad, flere tilbud! Anbefalte låneagenter er Axo FinansCentum FinansDirekte24 og Real Finans.