Forbrukslån
Forbrukslån

Et forbrukslån er i utgangspunktet et lån du kan bruke til akkurat det du selv har lyst til. Aksepterer banken deg som kunde kan du låne fra kr 5000 og helt opp til en halv million kroner. Det er mange långivere på markedet og de har alle sine fordeler og ulemper.

Rask låneprosess

Ofte er det slik at låneprosessen er noe raskere når du ber om å få låne et mindre beløp og du får gjerne like gode betingelser hos långivere som tilbyr mindre lån, som hos de store bankene. Fordelen med at prosessen går kjapt er at når uhellet er ute og du trenger å få byttet ut varmtvannsberederen eller vaskemaskinen i løpet av kort tid, så kan du ha pengene på konto innen svært kort tid. Og betingelsene på slike lån trenger slett ikke å være dårlige, men det er selvsagt nødvendig å vite hvilke banker du skal søke hos. Vi har funnet den banken som vi mener har de beste vilkårene når det gjelder mindre lån.

Santander

Fordelen med Santander er at du ikke må betale noe etableringsgebyr når du søker om forbrukslån som er lavere enn kr 70 000. Dette betyr en besparelse på kr 950 i forhold til de fleste andre bankene. Du kan låne fra kr 10 000 og lånet kan betales tilbake på 10 år, men du kan også velge en kortere nedbetalingstid. De største lånene er på kr 350 000 og her kan du bruke 15 år på å gjøre opp lånet. Renten du må betale for et lån hos Santander varierer fra kunde til kunde. Men du kan få en effektiv rente fra 16,33%, noe som er blant de laveste på markedet for forbrukslån.

Ulempen med Santander er at du må ha fylt 25 år for å bli vurdert som aktuell kunde. Bortsett fra dette kravet, så er betingelsene stort sett de samme som hos andre banker. Det vil si at du må ha en fast, årlig inntekt på kr 200 000, fast adresse i Norge og du kan heller ikke ha betalingsanmerkninger av noe slag.