Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er basert på en personlig kredittvurdering. Den som vil finne det beste forbrukslån i det nye året gjør derfor lurt i å søke hos flere aktører. De forskjellige utlånerne opererer med forskjellige modeller for å regne ut en persons kredittverdighet. Dette betyr at det kan være forskjeller på tilbudene som det enkelte selskapene kan gi deg. Finansagenter som Finansa og Tjenestetorget gjør det enklere for deg å finne det best mulige tilbudet. Sender du en søknad til en finansagent, så videreformidler finansagenten denne til alle utlånere som denne er i kontakt med. I løpet av dagen kan du sammenlikne rundt 10 forskjellige tilbud, og ta valget som er best for deg.

Det å refinansiere med forbrukslån

Det finnes flere gode grunner til å bruke et forbrukslån til å refinansiere gammel og dyr gjeld. Om du har flere små lån eller kredittkortgjeld vil det lønne seg å samle lånet på et sted. Da sparer du å måtte betale mange forskjellige termingebyr. Samtidig er det mulig at du finner bedre renter for lånet. Samtidig får du en mer oversiktlig privatøkonomi. Det sparer både bry og arbeid i det lange løpet.

Santander sitt Flexilån

Et godt tips for den som raskt trenger å refinansiere kan være Flexilån fra Santander. Her betaler du nemlig ikke etableringsgebyr så lenge lånesummen er under kr 70 000. Etableringsgebyret ligger gjerne mellom kr 350 og kr 950 hos de andre gode tilbyderne av forbrukslån. Hvis små summer skal refinansieres er dette en unødig utgiftspost, og det kan være mot sin hensikt å refinansiere en mindre kredittkortgjeld, hvis etableringsgebyret er for høyt.