Forbrukslån
Forbrukslån

Enkelte opplever at den økonomiske situasjonen endrer seg, etter at man har tatt opp forbrukslån. Da tenker vi på at det blir lavere inntekt og dermed at det kan bli vanskelig å betjene lånet. En slik situasjon kan komme til å ende i en økonomisk krise, og derfor er det viktig å tenke litt frem i tid. Har man mange år på lånet er det likevel ingen garanti for at ikke noe kan skje. Heldigvis tilbyr enkelte forsikringer som er nyttige.

GE Money Bank

Forbrukslån med forsikring tilbys av denne banken. De tilbyr flere forskjellige varianter, fra de helt enkle til mer omfattende ting den dekker for. GE Money Banks forsikring som dekker mest dekker det meste. Her er man berget om man for eksempel skulle bli permittert, da dekker forsikringen opptil kr 13 000 av lånet pr måned. Pris settes utfra prosentsats som regnes utfra størrelsen på lånet. Billigste løsning har 5,5% og dyreste 8,18% for en lånetaker. Vær oppmerksom på vilkårene for å få denne forsikringen, som aldersbegrensninger.

OPP Finans

Hos denne banken finner man to forskjellige typer forsikring, en som dekker det mest nødvendige og en som dekker bredere. Behovet man har varierer så dermed er det greit å sjekke vilkårene for begge to. OPP Finans har, som andre, noen betingelser som må være tilstede for å få forsikringen. En av disse er at en ikke allerede har en alvorlig sykdom. Pris settes etter prosent av lånesummen for forbrukslån. Det kan være greit å vite at skulle en bli kritisk syk vil den bredeste forsikringen sørge for at restgjeld opptil kr 250 000 slettes. Det koster litt mer men kan være verdt det.