Bank Norwegian forbrukslån
Bank Norwegian forbrukslån

Når du ønsker å pusse opp hjemme så kan det fort koste en del penger. Nytt kjøkken, nytt bad eller andre større endringer på boligen din er alle forbedringer som løper opp i kostnader. Med et forbrukslån fra Bank Norwegian er det nå mulig å søke om lån på helt opp til kr 600 000 og dermed er det god sjanse for at selv de største prosjektene kan realiseres. Et slikt lån kan betales tilbake over 15 år, men selvsagt også på kortere tid om dere ønsker det.

Husk å sett opp et budsjett først

Før dere sender inn en søknad om et forbrukslån, kan det være lurt å sette opp et budsjett først for å sjekke at dere har økonomi til å betale tilbake. Når vi snakker om at større lån må til for å pusse opp kjøkkener og bad, så bør det være plass til å betale minimum kr 4000 per måned på et lån. Selv om det er mulig å betale tilbake på 15 år, så vil dette også bety at lånet blir en del dyrere i renter og gebyrer. Derfor vil den beste løsningen alltid være å prøve og betale ned på et forbrukslån så fort som mulig. Hvor mye dere må betale i rente på lånet kommer helt an på kredittvurderingen, men det er ikke unormalt med en rente på rundt 14-15 %. Har dere en solid inntekt og lite gjeld, vil det være mulig med en lavere rente, men dere bør uansett kalkulere med en effektiv rente på 14-15 %. Med et lån på kr 300 000, vil renteutgiften det første året være på mer enn kr 40 000.

En enkel søknadsprosess

Når dere skal søke om et lån hos Bank Norwegian, så er selve søknadsprosessen ganske enkel. Dere fyller ut et søknadsskjema på nettsiden til banken og klikker på send. Den vil så gå gjennom en vurdering og dere vil motta svar i løpet av kort tid. I flere tilfeller er det nødvendig å sende inn en kopi av siste lønnsslipp for å dokumentere inntekten, men dette gjøres først når dere har akseptert et eventuelt lånetilbud. Kan dere godkjenne tilbudet må dere også signere på alle dokumenter vedrørende lånet med BankID. På den måten er banken sikker på at det er rett person som søker og mottar lånet. Så snart dette er på plass, kan lånet utbetales til ønsket konto.