Forbrukslån
Forbrukslån

Nå er bank-ID blitt den «vanlige» metoden for elektronisk signering online. Ikke bare for forbrukslån, men også for mange offentlige tjenester og internetthandel. Dette har gjort mye av det som skjer over nett mer sikkert for alle. Når du søker et forbrukslån gjør bank-ID ikke bare at det er sikkert, men søkeprosessen og saksbehandlingen går også raskere.

Bruk av bank-ID

Bank-ID er noe alle med internettbank er vant til å benytte, blant annet til forbrukslån. I kjølvannet, av at banker tok dette i bruk, har mange andre tjenester også begynt å bruke dette. I først omgang var elektronisk signering en form for innsjekking i banken din på nett. Derfra har det utviklet seg til en bredere benyttelse. I dag benytter også mange internettbutikker denne løsningen. Bank-ID brukes da for å knytte kortet ditt opp mot banken din. Dette for å bli identifisere og bekrefte betalingen, samt bekreftelse på din identitet. Dette har også offentlige tjenester sett nytten i, og derfor kan du nå også logge inn hos blant annet Altinn med bank-ID.

Bank-ID og forbrukslån

Når du søker forbrukslån er det greit å benytte bank-ID. Det gjør hele prosessen ved å søke, samt signere låneavtaler, enkelt og sikkert. Søker du for eksempel forbrukslån hos OPP Finans, signer søknaden elektronisk. Da mottar OPP søknaden raskt, og får samtidig en identitetsbekreftelse. Når du så får et eventuelt tilsagn om lån signeres låneavtalen også på denne måten. Det gjør alt raskere for både deg og banken. Samtidig har du mulighet til å kunne få poengene raskt på konto. Har du et håp om lån på dagen (som mange reklamerer med) er faktisk bank-ID et «must».