Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er en mye benyttet låneform for å finansiere store eller små prosjekter. Det kan være et nytt surround system, eller turen med vinklubben for den del. Du velger selv! Når man så har søkt om et forbrukslån men får avslag er det lite moro. Har du fått avslaget på grunn av du ikke er kredittverdig kan det fikses.

Hva vil det egentlig si å være kredittverdig

Begrepet kredittverdig benytter vi ofte i dagligtale, da som oftest om folk. Å være ikke kredittverdig i banksammenheng vil bety det samme, man er ikke til å stole på. Det kan være drøyt å påstå noe slikt om folk man ikke kjenner. Dermed må man forstå det slik, at ikke kredittverdig betyr i bankverdenen, at man blir for stor risiko for banken. Risikoen for at din personlige økonomi ikke skal klare å håndtere et forbrukslån blir for stor. Dermed opplever man å få avslag på lånesøknaden. Tar man seg tiden til hjelp er det fullt mulig å snu dette til å være kredittverdig.

Snu ikke kredittverdig til kredittverdig

Ja, det er fullt mulig å snu dette. Å være ikke kredittverdig betyr ikke at man er det for alltid. Litt tålmodighet og mer orden i økonomisk saker kan være nok. Du skal alltid begynne med å sjekke om eventuelle gamle betalingsanmerkninger kan ha blitt stående aktive. Er de ikke det må du se på din økonomi pr i dag. Har du mye smålån eller kreditter? Fyller du bankens vilkår for årsinntekt og andre vilkår? Er det annen kreditt og lån som har gjort deg ikke kredittverdig må du få ryddet opp i dette. Selv, om det kan bli knapt økonomisk en periode, vil det være verdt det den dagen banker anser deg som kredittverdig.