Forbrukslån
Forbrukslån

Denne artikkelen inneholder annonsørinnhold.

Har du planer om å søke forbrukslån, men er usikker på hva du bør ta hensyn til før du søker? I denne artikkelen skal vi gi deg seks lure forbrukslåntips!

1. Refinansiering av dyr og gammel gjeld

Dersom du har pådratt deg gjeld som for eksempel lån og kredittkort over en lengre tid, er sannsynligheten stor for at du allerede har betalt for mye. Dette kommer av at alle lån har forskjellige gebyrer og renter. Dette er fordi renten du får er både markedsbasert og basert på en individuell vurdering av din kreditthistorikk. Gebyrer som fakturagebyr, termingebyr og årsgebyr er også med på å dra opp den totale kostnaden.

Søker du om et refinansieringslån vil du få muligheten til å få samlet alle disse lånene under ett lån. Dette gir deg en bedre økonomisk oversikt i tillegg til at du slipper unna dyre renter og gebyrer. Den totale kostnaden vil da gå ned, og du vil mest sannsynlig bruke kortere tid på å betale ned gjelden din.

2. Lån til oppussing

Det å pusse opp boligen vil nesten alltid være en fordel ved videre salg. Dersom boligen din har behov for litt ekstra oppmerksomhet, kan det fort koste litt. Derfor kan det å ta opp et lån til oppussing være en god idé. Her kan du for eksempel forhøre deg litt med fagfolk om hva som kan være med på å øke verdien på boligen. Ser du at dette lønner seg i forhold til hvor mye du behøver å låne, kan du få mye igjen for pengene.

3. Lån når noe uforutsett skjer

Det er ikke alltid at alt her i livet er forutsigbart, og noen ganger kan viktige ting som en vaskemaskin eller en bil gå i stykker. Er dere for eksempel en stor familie som er avhengig av at dette fungerer som det skal, kan en ha behov for penger raskt. Dermed kan et forbrukslån være løsningen.

4. Lån til å realisere drømmer

Har dere et bryllup eller en ferie dere alltid har drømt om? Noen ganger kan det ta lang tid å spare. For å kickstarte drømmene dine, kan et lite forbrukslån hjelpe deg på vei.

5. Sett også av penger til sparing

Et forbrukslån kommer med ansvar, og et slikt lån forutsetter at du har kontroll på din egen økonomi. Dette får du enkelt ved å sette opp budsjett og sette opp prioriteringer. Et lurt tips er at du alltid skal ha nok penger som du kan sette av på en sparekonto eller en bufferkonto i slutten av måneden etter at alle utgifter, som for eksempel avdragene på et forbrukslån, er betalt.

6. Sammenlign lån fra flere banker

Sammenligner du lån fra flere banker, vil du kunne finne et bedre tilbud. Bruker du sammenligningstjenester, vil disse låneformidlerne være behjelpelige med å finne det beste lånetilbudet for deg.

Følger du disse seks forbrukslåntipsene vil det ikke bli noe problem for deg å søke forbrukslån.

Lykke til!