Forbrukslån
Forbrukslån

Utlånsvirksomhet er like mye business som andre butikker eller firmaer. Dermed er også låneaktører interessert i å bli større, og kjøper dermed opp andre tilbydere av forbrukslån. Det er ikke alltid en legger merke til slike endringer da utlånerne ofte beholder sine gamle navn. Har du brukt tid på å lete etter et lån har du kanskje selv lagt merke til at en del banker har veldig like lånetilbud. Likevel er det noen små forskjeller som skiller de, for eksempel hurtighet i utbetaling og saksbehandling.

L’EASY har utvidet i Norge

L’EASY er opprinnelig et dansk selskap som driver med leasing av TV, hvitevarer og annet. I tillegg tilbyr de også forbrukslån opptil kr 50 000. Det er ikke merkelig om du synes dette høres kjent ut, da vi har tilsvarende firma i Norge; Thorn. L’EASY har nå utvidet sin virksomhet i Norge, og er faktisk i dag de reelle eierne av norske Thorn. Ser du på begges tilbud på forbrukslån vil du legge merke til at begge disse to aktørene tilbyr nøyaktig det samme lånet. Gjennomsnittlig effektiv rente er lik, 15,13% på et lån på kr 50 000 over 5 år. Gebyrene er like, og det samme gjelder aldersgrensen for å få lånet. Det er faktisk kun firmanavnet som skiller disse fra hverandre.

Klikklån

Selskapene L’EASY og Thorn har kommet med enda et tilbud på forbrukslån, Klikklån. Dette er et relativt nytt tilbud, men det betyr ikke at det er dårligere enn andre. Klikklån er faktisk et lån med gode betingelser, og relativt god rentesats. Du kan låne opptil kr 40 000 med en nedbetalingstid på maksimalt 5 år. Rentesatsen på utlåners eksempler viser at en gjennomsnittlig effektiv rente vil ligge på 16,37%. Denne renten kan bli lavere, og betydelig høyere, alt etter hvordan du kommer ut av en kredittsjekk.